Сложете ягодите в голяма тенджера и пасирайте леко. Смесете 2 с.л. от захарта със съдържанието на пакетчето Гелфикс и разбъркайте в плодовате смес. Добавете и нарязания джинджифил. Поставете на котлона да заври. След като кипне, разбъркайте добре останалата захар. Оставете да заври оново при непрекъснато бъркане и гответе поне 5 минути.
Направете тест за желиране: изсипете 1-2 супени лъжици от току-що сварения конфитюр в студена чиния. Ако не се желира достатъчно, след като е изстине, добавете 1 пакетче лимонена киселина Dr. Oetker и варете още една минута.
Отстранете пяната и напълнете подготвените буркани до ръба с горещия конфитюр. Затворете ги, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране