Измийте ягодите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Почистете и изплакнете малините. Оставете да се отцедят и претеглете 400 г. Смесете плодовете в подходящ за варене съд и ги пасирайте. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и бурбонксата ванилова захар и разбъркайте добре. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете конфитюра в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране