Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Претеглете 1 кг ябълки.
Сложете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и разбъркайте добре. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Докато бъркате плодовата смес прибавете и пакетчето захар с ром. След завиране прибавете и останалата захар. След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
След като свалите конфитюра от котлона прибавете точно 200 г карамелизирани орехи. Разпределете сладкото в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране