Измийте сините сливи, оставете ги да се отцедят и ги почистете от дръжките и костилките. Претеглете точно 750 г сини сливи. Изцедете сок от портоколаите и премерете 150 мл от него.
Смелете сливите на пюре и смесете с портокаловия сок и червеното вино в подходящ съд за варене. Разбъркайте съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Добавете захарта с канела.
Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
След това веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране