Измийте, почистете сливите и ги нарежете на дребно. Претеглете 950 г. Накълцайте сушените смокини на ситно.
Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и захарта с канела и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране