Измийте, обезкостете и нарежете прасковите на ситно. Претеглете 750 г. Измийте внимателно и малините. Претеглете 250 г. В голяма тенджера смесете плодовете.
Смесете 2 с.л. от претегленото количество захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, обърнете с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране