Измийте, почистете и отцедете плодовете. Претеглете 600 г боровинки и 400 г малини. Поставете в подходящ съд за варене плодовете. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и бурбонската ванилова захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране