Измийте кайсиите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 975 г.
Сложете кайсиите в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Отстранете конфитюра от огъня и прибавете към него амарето и начупения шоколад. По желание можете да отстраните пяната. Разсипете конфитюра в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране