Настържете марцинапа. Сложете го заедно с плодовете в тенджера и пасирайте. Добавете лимоновите корички и лимоновия сок. Добавете пакетчето Гелфикс, смесено с 2 супени лъжици захар. Гответе около 1 минута, като бъркате непрекъснато. Добавете останалата част от захарта, оставете да заври и гответе поне още 5 минути.
Поставете 1-2 супени лъжици от конфитюра в чиния. Ако е малко твърд след охлаждане, добавете 2 изравнени супени лъжици лимонена киселина Dr. Oetker.
Отстранете пяната и веднага напълнете подготвените буркани до ръба. Затворете ги, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране