Почистете, измийте ягодите и претеглете 500 г. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Към тях добавете 2 с.л. захар с половината от пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте много добре. Сложете сместа да заври като бъркате постоянно.След завиране добавете останалата захар и оставете да ври 3-5 мин. Напълнете бурканчетата до половината с готовия конфитюр. Оставете да се охлади за половин час.
През това време почистете и нарежете ананаса на малки кубчета и претеглете 500 г. Пригответе ананасовия конфитюр по същия начин. Смесете 2 с.л. захар с осналото пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре. Сложете да заври и след това добавете останалата захар. След като кипне, оставете да ври около 3-5 мин.
С готовия ананасов конфитюр допълнете бурканчетата с ягодов конфитюр. Затворете бурканчетата добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране