Всички продукти за тестото, без маслото, се смесват в купата на миксера. След като се оформи тесто, маслото се добавя на две части и месенето продължава докато напълно се усвои. Купата се покрива и тестото се оставя да втаса на стайна температура до удвояване ( около час и половина).
През това време се подготвя пълнежа, за да изстине. В малка тенджера се смесват шоколада, маслото, какаото, захарта и солта. Всичко се разтопява на слаб огън като периодично се разбърква. Сместа се оставя да се охлади.
Втасалото тесто се разделя на две равни части. Всяка се разточва на правоъгълник, намазва се с шоколадовата смес и се навива на руло. Краищата се прищипват. Двете рула се увиват едно в друго и получената плетка се прехвърля в тавичка, предварително намазана с масло или покрита с хартия за печене.
Рулото се оставя да втаса втори път за половин час, като през това време фурната се нагрява до 170 градуса с вентилатор.
Преди печене рулото се намазва с разбит жълтък в малко прясно мляко и се поръсва с филирани бадеми. Печете за 25-30 минути или до златисто.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене