С миксер разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем. Прибавяме яйцето, което също е на стайна температура и аромата. Накрая прибавяме малко по малако от сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта.
Разделяме тестото на две равни части.
Към едната прибавяме портокаловите корички и лимоновата захар, което ще бъде тестото за ангелите.
Към другата част прибавяме канелената и ромовата захар какаото.
Всяка една част от тестото доомесваме с още малко брашно (ако е необходимо), така че да може да се разточи. Изрязваме фигурки за сладките – от кафявата смес – звездички, от цитрусовата - ангелчетата.
Печем сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса в тавичка, застлана с хартия за печене на дъното.
Печем сладките за около 6-8 минути, докато порозовеят краищата леко.
След като сладките изстинат, ги рисуваме с бял айсинг, направен като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, докато получим бяла смес, която се точи леко. Овкусяваме с няколко капки лимонов сок. Прехвърляме в пош и започваме да рисуваме сладки.
С помощта на айисинга закрепваме шоколадовите перли по звездичките. Бял айсинг използваме и за украсата на ангелите, като по него залепваме от захарните звездички, а жълтия шрифт използваме за крилата, като полепваме по него ядлив брокат, по желание.
За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене