Загрейте прясното мляко заедно с маслото на среден огън. Добавете захарта, за да се разтвори напълно. В купата на миксера сложете млечната смес, добавете маята и малко от брашното. Разбъркайте внимателно. Добавете яйцето, солта и останалото брашно.
Замесете нежно и еластично тесто. Покрийте с фолио или кърпа и оставете да удвои обема си за 1 час и 30 минути.
Извадете тестото, разточете го и с помощта на чаша изрежете кръгове. За да направите дупка в средата, изрежете с капачка или ползвайте накрайник за шприц. Покрийте изрязаните донъти с домакинско фолио както са на плота и оставете да втасат за още 30 минути.
Загрейте в малка тенджерка олио и изпържете донътите за около 30-40 секунди до златисто. Отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия.
Начупете трите вида шоколад в отделни купи, като добавите по 1 с.л. олио към всяка. Разтопете шоколадите на водна баня или в микровълнова фурна за 30-40 секунди, като разбърквате.
Потопете всяка поничката в шоколад. След като стегне и изсъхне напълно шоколадовата глазура, нарисувайте поничките, като използвате захарните писалки-тубички на Dr. Oetker. Украсете със звезди, шоколадови перли и конфети.
Тази рецепта е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога ѝ Cooks and Bakes или във Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти