Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта и есенцията до получаването на хомогенна смес. Разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото, подправките и смлените лешници, последни добавете захаросаните цитрусови плодове. Разстелете равномерно сместа в предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm, на дъното на която сте поставили алуминиево фолио и от него сте оформили по-висок борд на тавата (при нужда двойно фолио), за да поеме височината на блата. Разпределете целите лешници върху повърхността и ги притиснете леко. Печете около 30 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.
Разбъркайте пудрата захар с рома до получаването на гъста глазура, разстелете я върху още горещия сладкиш и оставете да изстине.
Нарежете сладкиша на правоъгълничета, намажете страните им с кайсиев конфитюр и ги оваляйте в печените настъргани лешници.
При съхранение на студено, пастичките имат трайност до 2 седмици.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене