Загрейте меда, захарта и маслото в тенджера на средна температура, без да завират. Оставете сместа да се охлади.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа и добавете останалите продукти и охладената медената смес. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Оставете полученото тесто за една нощ в хладилника.
Преди да разточите, оставете тесто за 30 мин. на стайна температура.
Върху набрашнен плот разточете тесто на кора дебелина 1,5 см. Изрежете с формички дребни сладки и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Извадете меденките с хартията за печене върху метална решетка и оставете да се охладят.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката. Потопете половината от бисквитките или целите в глазурата. Украсете със захарните украси, докато не се е втвърдила глазурата. Накрая надпишете със захaрните шрифтове.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене