Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете останалите продукти без 1 ч.л. мляко и какаото. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две и в една половина омесете какаото и останалото мляко.
Разточете светло тесто на кора с дебелина 3 мм върху набрашнения плот и с помощта на формички изрежете коледни мотиви (с диаметър около Ø 5,5 см). Наредете ги върху хартия за печене. Върху всяка бисквитка поставете по една дървена клечка на 3-4 см от горната част на бисквитката. В средата сложете голямо парченце от кувертюра (фиг. 1).
Разточете и тъмно тесто на кора с дебелина 3 мм върху набрашнения плот и изрежете със същите форми същия брой коледни мотиви както от светлото тесто. Наложете какаовите мотиви върху съответните им светлите мотиви и леко притиснете, така че да прилепнат ръбовете на двете фигурки. (фиг. 2).
Печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
След изпичане извадете бисквитките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Разтопете останалия кувертюр и потопете част от сладките в него, друга напръскайте с него. Украсете със захарните звезди, перли и конфети. Изрисувайте със захарен шрифт.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене