Загрейте фурната до 190˚C/170˚C с вентилатор. Застелете 2 тави с хартия за печене.
В купа разбийте заедно маслото и пудра захарта до кремообразна смес. Разбийте жълтъка и го прибавете към сместа. Пресейте в купата брашното, какаото и бакпулвера и добавете 75 грама от шоколадовия чипс. Смесете хубаво, за да оформите твърдо тесто.
Разделете тестото на 12 парчета и оформете топки. Поставете ги в предварително застланите с хартия за печене тави на малко разстояние една от друга и натиснете внимателно надолу всяко топче, за да го сплескате хубаво и да получите кръгла плоска бисквитка. Разпределете останалия шоколадови чипс върху бисквитки. Печете 12-15 минути. Оставете бисквитките да се охладят за 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.
За да декорирате сладките, омесете зеления и червения фондан, за да омекнат. Разточете зеления фондан на тънко върху леко поръсена с пудра захар повърхност и изрежете 24 листенца с помощта на малък нож, като разточете отново фондана, ако е необходимо. Разточете червения фондан и изрежете малки топки, за да направите горските плодове.
Разтопете белия шоколад в микровълнова или на водна баня. С помощта на чаена лъжичка намажете горната част на бисквитките с него.
Поставете върху бисквитките листата и червените плодчета педи шоколадът да стегне. Оставете за няколко минути да изсъхне хубаво на хладно място преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене