Пригответе тава за печене с размер около 24 см. Намажете дъното и стените ѝ с олио и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете всички сухи продукти и разбъркайте.
Добавете айрана, яйцата, есенцията ванилия, олиото и кафето. Разбийте първо на ниска скорост, а след това на по-висока до еднородна смес. Печете в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути без вентилатор. След като блатът е изпечен, оставете да изстине напълно и нарежете на квадрати.
Приготовете двата крема, както е описано на опаковката. Към страчателата прибавете пудрата захар и разбийте до хомогенна смес. В дълбока стъклена купа подредете парченца блат, отгоре полейте от ликьора, намажете от крема с вкус ванилия, сложете 2-3 с.л. от сладкото, поръсете с плодовете.
Повторете, но този път вместо крем ванилия сложете от страчателата. Следва отново блат, ликьор, крем ванилия, сладко и плодове. По желание можете да декорирате десерта с клонки розмарин и джинджифилови бисквити.
Последвайте Елица Сърбева и нейния блог Cake and Pancake за още апетитни рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти