Загрейте предварително фурната (горен и долен нагревател) на 180 °C. Разбийте яйцата и солта с миксер за 5 мин. Добавете ксилитола/тръстиковата захар и разбийте още 5 мин. Смесете бадемите, брашното, какаото, бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
Разстелете тестото върху тава (30х40 см), постлана с намазнена хартия, и печете на средния рафт на фурната за 13 мин. Извадете тестото и го обърнете върху намазнена хартия, оставете да изстине.
През това време сварете черешите, анасона и водата на най-високата степен на котлона. Накиснете желатина, ксилитола в няколко супени лъжици вода. След като набъбне, го разбъркайте в охладените череши, оставете сместа да къкри 1 мин.
Разрежете охладения блат вертикално на две половини (30х20 см). Върху едната нанесете равномерен слой от плодово-желираната смес и оставете да се охлади.
Разбийте с миксер изварата с ваниловата захар, 200 г маскарпоне и ксилитола. В касерола оставете да заври млякото и останалата част от маскарпонето. След това добавете сместа към изварата. Разбъркайте и набъбналия желатин в нея.
Разпределете крема върху плодовата смес, поставете втория блат отгоре, леко натиснете и охладете за 1 час.
Нарежете на ситно двата кувертюра и разтопете всеки на водна баня. Разбъркайте сметаната в тъмния кувертюр за ганаша. Разтворете матчата в олиото и го смесете с белия кувертюр.
Намажете сладкиша с ганаша, в пош напълнете белия кувертюр и оформете орнаменти по ваш избор. Поръсете захарните декорации и охладете. Нарежете на 12 парчета (5х10 см).
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене