Поставете ягодите в касерола заедно със захарта и водата. Сварете за 5-7 минути, докато ягодите омекнат, и пасирайте. Върнете на котлона и прибавете пектина, разтворен във вода. Сварете за 1 минута на ниска температура, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Може да пасирате отново, но не е задължително. Изсипете ягодовото кремио в удобен съд с капак и го приберете в хладилника. Оставете го да изстине напълно преди да го използвате.
Смесете Специалния пудинг за бисквитена торта с кокосовото мляко и кокосовата захар в тенджера и я поставете да вари на котлона на средно висока температура, като разбърквате постоянно. След като кипне, варете 3-5 мин, докато се сгъсти. Бъркайте непрекъснато, за да стане кремът гладък и да не загори. Свалете го от котлона и прибавете кокосовото масло, разбъркайте, докато се стопи и абсорбира от крема. Накрая прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте.
Покрийте крема плътно по повърхността със стреч фолио и го оставете да изстине първо на стайна температура, а след това в хладилника. Поставете в голяма купа студените маскарпоне и сметана. Прибавете ванилията и пудрата захар. Разбийте с миксер, докато получите стабилен крем. Прибавете на няколко пъти изстудения кокосов пудинг към маскарпонето и разбийте с миксер, докато се обедини с крема.
Можете да сглобите кръгла или правоъгълна торта, подходяща за вашите нужди, както и да я направите в тавичка.
Поставете ринга директно върху чиния за сервиране. Потопете всяка бисквита в прясно мляко и ги подредете плътно по дъното на чинията в ринга. Отгоре поставете от крема, заравнете. След това намажете върху крема тънък слой от ягодовото кремио.
Повторете с останалите бисквити, кокосов крем и кремио до изчерпване на количествата и до размера, който ви е необходим. Завършете тортата с крем, поставете стреч фолио и я приберете в хладилника за 6-8 часа.
Декорирайте с пресни ягоди и кокосови стърготини или по ваш вкус и се насладете на тази изключително вкусна и ароматна, нежна и топяща се вкусотия!
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти