Загрейте фурната на 180˚С. Намажете тавата с олио и я покрийте с хартия за печене.
Смесете брашното с бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксер първо на ниска, след което за две минути на висока степен до хомогенност. Разстелете тестото в застлана с хартия за печене тавата, и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180˚С около 25 мин. Извадете сладкиша и оставете да изстине.
Отцедения в гевгир ананас нарежете на ситни парченца. Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но само с 375 ml мляко и 50 g захар, прибавете сока от ананас, ананасовите парченца и кокосовите стърготини (оставете малко от тях за декорация). Разпределете охладения пудинг върху сладкиша и поръсете отгоре с кокосови стърготини и украсите сладкиша с парченца ананас. Преди сервиране охладете сладкиша в хладилник и го нарежете на ромбчета.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене