Измийте и обезкостете вишните. Претеглете 1 кг. Изсипете ги в подходящ съд за варене.
Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура и непрекъснато бъркане.
След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина. Сладкото трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете сладкото от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране