Загрейте фурната до 150 °C. Пригответе 6 форми за крем брюле с вместимост 185 мл и ги поставете в тава за печене.
В касерола сложете сметаната и ваниловата захар. Затоплете за около 5 мин, докато сместа се загрее добре, но без да кипва. Разбийте жълтъците и захарта в голяма купа до пухкава смес, добавете ликьора и смесете добре. Налейте сметаната към жълтъците, прецедете през фина цедка и разпределете във формичките.
Гответе крема 30 мин, докато стегне леко. Извадете формичките от тавата и охладете за около 2 часа на стайна температура. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за около 6 часа.
Поръсете кафявата захар върху крема и запечете за 2-3 мин на функция грил или разтопете с горелка. Оставете захарта да се охлади и поднесете.
Използвайте останалите белтъци от рецептата за приготвяне на Крем брюле торта в чаша.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти