Разтопете маслото.
В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Към брашното добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете за през нощта да втаса.
Намазнете и застелете с хартия за печене 2 продълговати форми за кекс с размери 25 см х 11 см.
Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото до правоъгълник с размери 40 см х 25 см и го сгънете на хармоника с четири части до получаването на малък правоъгълник. Разточете получения правоъгълник до размери 48 см х 25 см и нарежете на 8 ленти (всяка с размери 6 см х 25 см). Навийте всяка на руло. Разпределете по 4 рула като пънчета във всяка форма на известно разстояние едно от друго (Фиг.1). Оставете на топло място, докато рулата видимо увеличат обема си (2-3 часа).
Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 30 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане извадете получените бриоши заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене