Смесете ½ пакет Пикант фикс (сладко-кисела) с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато, след което оставете да изстине леко.
Измийте ябълките, разрежете на половинки, без да ги белите. Почистете семките и
нарежете на тънки филийки. Веднага ги поставете в купа с вода, в която сте добавили сока от 1 лимон, за да не потъмнеят, докато подреждате бурканите. Обелете морковите и ги нарежете по диагонал на тънки филийки. Сложете ги в купата с ябълките.
Обелете лука, нарежете го на кръгли филийки и ги разделете на пръстени. Подредете продуктите в буркани, като ги редувате. Сложете във всяко бурканче по няколко зърна черен пипер и по 1-2 малки клонки розмарин.
Залейте подготвените буркани с марината, така че да се покрият резените плодове и зеленчуци. Затворете бурканите, обърнете ги с капачките надолу за няколко минути и съхранявайте на хладно.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране