Изберете малки, не съвсем зрели, твърди динчета, които остават в края на летния сезон. Измийте динчетата и много добре ги подсушете. Нарежете ги на малки триъгълничета, които могат да се поберат в буркан. Подредете ги колкото е възможно по-плътно в бурканите, като внимавате да не се притискат.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс - сладко-кисела с водата, оцета и захарта. Сложете сместа да ври за 3-5 минути, като разбърквате непрекъснато.
Залейте подготвените динчета с горещата марината, разклатете бурканите и ако е необходимо, долейте още от нея. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу. Оставете ги така, докато изстинат, след което ги съхранявайте на тъмно и хладно място.
Последвайте Илиана Николова и блога ѝ Щъркелово гнездо за още интересни рецепти.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране