Млякото се затопля леко и в него се разтварят маята и захарта.
Брашното се разбърква със солта и ригана. Оформя се кладенче, в което се наливат млякото с маята и олиото. Прибавят се белтъците от яйцата.
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
След това се разточва на кора (5 мм), от която се изрязват триъгълници.
Пармезана се настъргва и се разбърква с единият жълтък и сиренето котидж. Овкусява се със сол и черен пипер.
Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Завиват се кифлички и се подреждат в тави с незалепващо покритие.
Намазват се с другият жълтък разбъркан с мляко и се поръсват с кашкавала.
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене