Загрейте леко млякото и разтопете маслото в него. Разбъркайте добре брашното с маята в купа. Добавете останалите съставки (с изключение на шоколадовите капки) в млечно-маслената смес и омесете всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да получите гладко тесто.
Омесете го за кратко с шоколадовите капки. Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло, докато видимо увеличи обема си. Постелете тавата с хартия за печене.
Разполовете тестото върху леко набрашнена повърхност на 2 кръгли плоски питки (Ø около 18 см). Нарежете всяка на 6 части. Поставете парчетата тесто върху тавата за печене и ги оставете отново да втасат на топло място за около 40 минути.
През това време загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор. Смесете жълтъка с млякото и намажете с него кифличките.
Печете около 20 минути. Оставете ги леко да се охладят върху кухненска решетка и поднесете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене