Застелете дъното на тавичка (Ø 24 см) с хартия за печене и намазнете.
Загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Разтопете маслото, поставете го в купа и оставете леко да се охлади. Добавете захарта и ванилената захар и разбъркайте с миксер до пухкава смес (около 15 минути). Постепенно добавете яйцата, лимоновите корички и солта и продължете да разбивате до получаване на хомогенна маса. Смесете нишестето и бакпулвера и започнете да ги добавяте малко по-малко към получената смес. Добавете ябълките и разбъркайте внимателно. Изсипете тестото в подготвената тава.
Нарежете ябълките на филийки и ги смесете с лимоновия сок. Подредете резените ябълка върху тортата. Нарежете на едро ядките, смесете ги със захарта и поръсете с тях кекса.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна за около 60 мин.
Време за печене: около 60 Минути
Извадете от фурната и оставете да престои 10 минути. Извадете от формата и оставете да изстине върху решетка.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене