Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, Финес – аромат лимонови корички, солта и сока от лайм и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете към маслената смес. На два пъти добавете като разбъркате счуканите шамфъстък и бадемина ниска скорост. Разстелете тестото в правоъгълна форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. Печете 55 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Смесете захарта, бурбонска ванилова захар, анасона и лимоновия сок о ставете да кипне. След това извадете анасона. С помощта на дървена клечка надупчете многократно изпечения кекс и полейте с получения сироп. Оставете кекса във формата за 10 мин. След това го извадете от формата върху метална скара да се охлади.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене