Измийте, обелете, почистете и нарежете крушите на половинки, като добре ги отцедите от водата. След това разполовете всяка половина по дължина. Намазнете форма за кекс с диаметър 22 см и я поръсете с 1/4 от бадемите.
Загрейте фурната предварително на 180 °C с включен горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Смесете брашното с нишестето и бакпулвера. Добавете останалите съставки, с изключение на настъргания шоколад, бадемите и крушите, и разбийте с миксер за кратко на най-ниското ниво, след това на най-високата скорост за 2 минути до образуване на гладко тесто.
За кратко разбъркайте настъргания шоколад и бадемите в сместа. Разпределете тестото във формата. Забийте парченцата круша вертикално навсякъде, за да потънат в тестото.
Печете кекса около 60 минути. Оставете го да се охлади във формата за 10 минути върху кухненска решетка, след това внимателно го извадете от тавата и го оставете върху решетката, застлана с хартия за печене.
Преди сервиране, поръсете с пудра захар по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти