В голяма купа смесете брашното, солта, захарта, какаото, бакпулверът, содата и бурбонската ванилова захар и разбъркайте. Добавете яйцата, прясното мляко, в което е разбъркано киселото, и олиото. Разбийте с миксер. Добавете горещото кафе и
разбъркайте за кратко, колкото да няма бучки.
Изсипете тестото в тавичка с размер 20х30 см, предварително застлана с хартия за печете. Изпечете за 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Охладете готовия кейк около 20–30 минути и направете дупки в него с помощта на дръжката на дървена лъжица за готвене.
Сварете пудинга с млякото и захарта според указанията на опаковката и оставете да се сгъсти. Ако е твърде гъст, или дупките в кейка трябва да са по-големи, или пудингът да се разреди с още малко мляко.
Изсипете пудинга върху кейка и се заравнете внимателно – дупките в кейка трябва да се напълнят с крем. Оставете да се охлади.
натрошете шоколада за глазурата и го сложете в купа. Залейте го с предварително загрятата сметана и оставете да се разтопи, след което разбъркайте глазурата се. Оставете леко да се охлади и залейте кейка.
Оставете да се охлади напълно.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене