Застелете поднос или тортена чиния с хартия за печене. Пригответе пудинга с прясното мляко и захарта според указанията на опаковката, но с посочените в тази рецепта количества. Покрийте плътно повърхността на крема със свежо фолио, за да не се образува коричка.
В купа натрошете козунака/кекса на ситни трохи. Добавете 1 до 2 с.л. от пудинга. Разбъркайте с шпатула до пълното им смесване и месете за кратко до получаване на меко тесто. Оформете топчета с големина на орех. С част от тестотo моделирайте много дребни топчета за очички и ги оваляйте в какао.
Забодете всеки от желираните бонбони на пръчица за близалка или дървено шишче за барбекю и поставете в центъра на всяко от топчетата. Подредете ги в покрития с хартия за печене поднос и оставете в хладилника за час или във фризера за 30 минути.
Разделете кокосовите стърготини на две и поставете всяка част в найлонова торбичка. Към едната част добавете 1-2 капки жълта хранителна боя (можете да ги оставите и натурални) и размесете, докато стърготините се оцветят в жълто.
Към останалата част от стърготините сипете 1-2 капки от синята хранителна боя и отново размесете, докато стърготините се оцветят в синьо.
Разтопете шоколада на водна баня и потопете един по един охладените кейк попсове. Отцедете излишния шоколад и веднага поръсете с жълти или сини кокосови стърготини. Декорирайте с какаовите дребни топчета за очички, със захарни сърчица за крачета и човчица.
На момчетата (по избор) можете да добавите гребенче, като забодете наполовина захарни пеперуди отгоре на главичките, а на момичетата – панделки, като забодете пеперуди отстрани на главичките.
Забодете всеки от декорираните кейк попсове във висока чаша, пълна със захар и съхранявайте на хладно място.
Разберете повече за феята от захарницата Ванилия в нейната фейсбук страница и на сайта на издателство Рибка.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене