Смесете двата вида брашно със сухата маята в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 2 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Разделете тестото на две топки. Върху леко набрашнена повърхност разточете всяка топка на кора с размери 40х30 cm. Разстелете кората върху застлана с хартия за печене тава, набодете я с вилица и я намажете с вода. С нож нарежете на 20 равни парчета. Поръсете със сол, сусам, маково и ленено семе, кимион и печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. Повторете и с втората кора.
След изпичане извадете соленките с хартията върху метална решетка да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене