Смесете млякото със сметаната. Смесете съдържанието на пакетчетата пудинг с 6 с.л. от млечната смес. Останалата смес сложете да заври заедно със захарта. След като заври добавете на тънка струя сместа с пудинг. Сложете отново на тихогън да заври като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Изплакнете формичките за пудинг със студена водаи ги напълнете с горещия пудинг.След това оставете ги мин. 4 часа да се охладят.
В сух тиган с незалепващо покритие запечете на средна температура бадемите със захарта и захарта канелата до златисто. Изсипете ги върху хартия за печене и ги оставете да се охладят.
Карамелизирайте захартав тенджера на средна температура. Свалете тенджерата от котлона и добавете сметаната. Върнете на котлона и варете, докато се получи гъста смес. Добавете останалите съставки и бъркайте, докато се разтворят.
Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. Залейте с горещия шоколадов сос и поръсете с бадемите.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти