Пригответе пудинга с млякото и 40 g захар според указанието на опаковката и го оставете да изстине, като още горещ го покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка.
Запечете до златисто слънчогледовите семки в тиган без мазнина и ги оставете да изстинат. След това обелете ябълката, нарежете я на филийки, отделете няколко за украса и запечете/запържете останалите в тигана с маслото до златисто. Разпределете ябълките в 4 десертни чаши и ги допълнете с изстиналия пудинг, който сте разбъркали до хомогенност с метална бъркалка.
Разтопете захарта до златист карамел и свалете тенджерата от огъня. Добавете сметаната и отново загрейте сместа, докато малко се сгъсти и се получи кремообразна карамелена маса. В нея разбъркайте слънчогледовите семки и останалите парчета ябълки и залейте десертите. Поднесете ги охладени.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти