Пригответе първо крема, за да изстине напълно. Пригответе Специален пудинг за бисквитена торта ванилия според указанието на опаковката, но само с 800 мл мляко за по-интензивен вкус и гъстота. След като кремът е готов, покрийте повърхността му плътно с фолио за свежо съхранение по повърхността.
Смесете всички продукти за тестото на канолите в купа и омесете с миксер и куки за тесто първо на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. Може да замесите и на ръка. Готовото тесто е с равномерен бежов цвят, леко маслено и много ароматно. Прехвърлете го върху стреч фолио, увийте и оставете в хладилника за около 30 мин, за да стегне.
Стегнатото тесто разточете на кора върху набрашнена повърхност с дебелина около 3-4 мм. С помощта на чаша или резец изрязваме кръгове с диаметър около 10-12 см. Увийте ги около формата ролка за каноли, като залепяме краищата на тестото с малко вода и притискаме. Отново разточваме леко формата ролка, за да се оформи равномерна фуния.
Изпържете канолите в съд с добре загрято олио на средна температура само минута-две от всички страни, за да не прегорят.
Готовите каноли оставете да се охладят и отцедят върху домакинска хартия. След това внимателно свалете металната форма ролка, за да я ползваме отново. Подредете готовите черупки върху метална кухненска решетка, за да се охладят напълно.
Потопете пакетчето с маслена глазура в гореща вода, изчакайте 5 мин. Намачкайте го, за да се разтопи напълно съдържанието му. Отрежете крайчето му и излейте глазурата в купичка. Потопете краищата на канолите в нея и оставете да стегне.
Разбийте мекото масло на крем и към него прибавяйте лъжица по лъжица охладения пудинг. Разбийте сладкарската сметана на сняг. Добавете я към масления крем и я разбъркайте с шпатула в крема. Напълнете крема в здрава найлонова торбичка (или пош), отрежете крайчето и напълнете канолите от двете страни.
Напръскайте с останалата глазура и поръсете с шоколадови перли и смлени ядки по избор.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти