Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Сипете брашното в купа и разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес. Разбийте съставките с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, докато получите гладко тесто.
Покрийте го и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намазнете правоъгълна тава с размери (30х20 см).
Разточете вече втасалото тесто върху добре набрашнена повърхност на правоъгълник (50х30 см). Разстелете канеления пълнеж върху блата тесто. Навийте тестото плътно, като започнете от дългата страна. Нарежете рулото на около 12 филийки с назъбен нож.
Поставете филийките с нарязаната страна нагоре в намазнената тава и ги оставете да втасат на топло място за още около 40 минути.
През това време загрейте фурната на 180 °C с включен горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Печете рулцата 30 минути.
Оставете ги да изстинат в тавата за няколко минути върху кухненска решетка. След това ги намажете плътно с глазурата от крема сирене с помощта на супена лъжица и сервирайте.
Разбийте с миксер маслото със захарта и канелата до еднородност.
В купа смесете маслото, пудрата захар и крема сиренето с миксер до хомогенна смес.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене