Разтопете маслото и го охладете. В купа смесете брашното, маята, захарта и солта. Добавете яйцата и топлото мляко. Омесете тестото. Когато съставките се смесят, добавете охладеното масло. Оставете настрана да втаса.
Когато тестото удвои обема си, го преместете върху гладка повърхност, поръсете с брашно и го разточете до дебелина около 1 см. Изрежете дълги ленти от тестото с ширина около 5-6 см. Нарежете всяка лента на ленти с дължина около 10-15 см. Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, а след това на резенчета. В средата на всяка лента сложете една чаена лъжичка канела, смесена със захарта и ванилената захар и парче ябълка.
Прегънете лентите на две и ги поставете вертикално в покрита с хартия за печене форма (около 10х25 см). Можете също така да поставите парченца ябълка между филийките тесто. Оставете настрана да втаса.
Изпечете.
Време за печене: около 30 - 35 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене