Загрейте фурната и застелете тава с хартия за печене.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
В купа разбийте с миксер маслото до гладкост. Постепенно добавете пудрата захар и ваниловата захар, като разбърквате непрекъснато до получаване на еднородна смес. Прибавете яйцата и разбийте с миксер за около ½ минути на най-висока скорост. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, прибавете го към получената смес и отново разбийте с миксер на средна скорост.
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл перфориран накрайник (Ø 8-10 мм) и направете първите 12 сладки във формата на яйце върху хартията за печене. Печете 10 минути. Пригответе и останалите 12 сладки по същия начин.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 10 Минути
Извадете тавата от фурната, издърпайте сладките с хартията за печене върху решетка и ги оставете да изстинат. След като са охладени напълно, ги обърнете наобратно - с основата нагоре.
Карамелизирайте захарта и ванилената захар в тенджера на силен до среден огън. Свалете съда от котлона. Добавете останалата сметана, върнете тенджерата на котлона и оставете да къкри, като разбърквате, докато се получи кремообразна смес. Добавете маслото и солта и разбъркайте докато се разтворят. Смесете 2 с.л. бита сметана с нишестето, добавете ги към получената смес, разбъркайте хубаво и оставете сместа да заври отново.
Смесете крема сиренето и 30 грама карамелен сос. Разбийте сметана на твърд сняг в продължение на 5 минути. Добавете я постепенно към крема сиренето и бъркайте внимателно до получаване на хомогенна смес. Напълнете крема в пош с кръгъл накрайник (Ø 8-10 mm) и нарисувайте елипси с крема по края на 12 от сладките. В центъра на всяко кръгче сложете по 1 супена лъжица карамелен сос и след това поставете втората сладка върху първата. Останалото количество карамелен сос може да затворите в стъклен съд, да приберете в хладилник и да използвате отново.
Украсете горната страна на сладките със захарните декорации и шрифтове. Сглобете двете части непосредствено преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене