Намазнете тавичка за печене (28х20 см) и загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Изсипете маслото/маргарина в купа и разбийте с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, бурбонската ванилова захар, докато се образува кремообразна маса. Разбийте всяко яйце за около ½ минута в сместа на най-високата степен.
Смесете брашното, бакпулвера и какаото към останалите съставки и разбъркайте на умерена скорост с миксера. Разпределете тестото в равномерен слой в тавата.
Измийте, обелете и нарежете крушите на средни парченца и ги разпределете, като ги натиснете леко в тестото. Печете сладкиша за около 45 минути, след което го оставете да се охлади върху кухненска решетка.
По желание можете да го декорирате с шоколадова глазура. Поставете я в тенджера с гореща вода за няколко минути, намачкайте добре пакетчето и срежете ъгълчето. Полейте десерта с нея и поднесете.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти