Загрейте фурната на 180°C на горен и долен нагревател. Покрийте форма за торта с падащ ринг (диаметър 20 см) с хартия за печене.
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер заедно с подсладителя и солта до твърд сняг. Разбийте и жълтъците заедно с есенцията ванилия до образуване на пяна. Към тях прибавете смлените бадеми, какаото на прах и бакпулвера, като редувате с бадемовото мляко и кокосовото масло, докато разбивате сместа с миксера. Малко по малко добавете белтъците на пяна към тестото, разбърквайки с шпатула. Изсипете цялата получена смес директно във формата за печене.
Изпечете сладкиша в средата на вече загрятата фурна за около 30 мин, след което го оставете да се охлади.
Междувременно за крема извадете костилката на авокадото, поставете пулпата във висока купа и пасирайте заедно с какаото и избрания подсладител.
Отстранете хартията за печене под сладкиша и разнесете равномерно крема върху изпечения блат. Украсете го, като оформите най-отгоре полумесец с плодчетата касис, боровинки, няколко настъргани какаови зърна и ядливи цветни листенца по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти