Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете киселото мляко и олиото и отново разбийте. Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги разбийте при течните съставки, докато се получи еднородна смес. Прехвърлете в намазнена и набрашнена правоъгълна тава и изпечете на 170 градуса за 25-30 минути. Извадете от фурната и нарежете на парчета. Оставете леко да се охлади.
В касерола изсипете маслото, прясното мляко, захарта, какаото и есенцията. Сложете на котлона и загрейте. Гответе на слаб огън, докато се получи еднородна смес. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади за 5 минути. Залейте блата и го оставете да престои минимум 4 часа. Най-добре за една нощ.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене