Загрейте фурната на 200°C на долен и горен нагревател или на 175°C с включен вентилатор. Препечете бадемите в тиган без мазнина в незалепващ тиган и оставете да се охладят.
Омесете бадемите към останалите съставки в купа до получаването на стегнато тесто. Поръсете работната повърхност с брашно и с помощта на точилка разточете тестото в правоъгълник с дебелина приблизително 2 см. Нарежете тестото на барчета с размери 3х1,5 см.
Поставете барчетата в тава, покрита с хартия за печене, и ги изпечете върху средната решетка за около 10 мин. Извадете сладките от фурната и ги оставете да се охладят върху кухненска решетка.
През това време потопете двете пакетчета глазура в гореща вода. След пет минути намачаквайте пакетчетата и отрежете ъгълчето и полейте изстиналите барове, поръсете с кокосовите стърготини и оставете в хладилник за около 20 мин.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене