Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (на1 л вода – 75 г сол). Оставете ги да престоят 12-24 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.
Подредете плътно корнишоните заедно с нарязаните лукчета и моркови, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато и прибавете консерванта. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината,ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране