Първата стъпка е подготовката на продуктите. Измийте, почистете и нарежете на кубчета червеното цвекло и морковите. Почистете и чесъна. Разпределете зеленчуците в предварително измити и подготвени буркани.
В тенджера сложете 1.75 литра вода, като към нея добавяте съдържанието на пакетчето Пикант фикс сладко-кисела, както и оцета и захарта. Оцетът задължително трябва да е 6% или 9 %, за да се получи вашата туршия. Сместа трябва да поври около 4-5 минути при непрекъснато бъркане.
Налейте горещата марината върху зеленчуците, затворете добре бурканите, обърнете ги и ги оставете с капачките надолу за около 5-10 минути. След това съхранявайте туршията от червено цвекло на тъмно и сухо място. Туршията е готова за консумация след 2-3 дни.
Рецептата за туршия от червено цвекло с Пикант фикс е изпълнена.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране