Измийте карфиола и го нарежете на малки главички. Измийте морковите и краставичките и ги нарежете на кръгчета. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на четвъртини. Почистете и нарежете лютата чушка. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подсушени буркани като между тях слагате чесън.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта и сложете на огъня да заври. Оставете да ври 3-5 мин като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и оставете с капачките надолу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и студено.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране