Първата и най-важна стъпка от рецептата е изборът на лука. Имайте предвид, че главите лук не трябва да са големи, но не трябва да са и прекалено дребни. Почистете главите лук и ги наредете в бурканите, като във всеки буркан сложете и по един стрък розмарин.
В тенджера на котлона сложете 1,75 литра вода, добавете захарта, оцета и съдържанието на пакетчето Пикант фикс букет подправки и оставете да поври 3-4 минути, като разбърквате. Имайте предвид, че оцетът, който използвате, трябва да е минимум 6 %, за да се получи туршията. В пакетчето Пикант фикс се съдържат всички необходими аромати, затова не е необходимо да добавяте други подправки, за да станат вашите лукчета вкусни.
Залейте лукчетата с горещата марината, след което обърнете бурканите за няколко минути, за да се запечатат.
Рецептата за туршия от цели лукчета с Пикант фикс е изпълнена.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране