Сложете брашното в купата на планетарен миксер, добавете маята и разбъркайте. Добавете млякото, яйцето, 1 белтък и солта и замесете тестото. Накрая прибавете зехтина и месете, докато се усвои. Оформете тестото на топка и оставете да престои 15-20 мин, за да се отпусне глутенът.
През това време пригответе пълнежа, като натрошите бялото сирене и го смесите с крем сиренето.
Разделете тестото на 12 парченца и ги направете на топки. Сплескайте топките на питки, поставете по 1 лъжица от пълнежа в средата и затворете като вързопчета. Обърнете със затворената част надолу и сплескайте на питка. С нож направете по няколко среза по периферията на питката и оформете листенцата на цветето, като ги извиете настрани. Преместете в тава, покрийте с кърпа и оставете да втасат.
Загрейте фурната до 180С. Намажете втасалите питки с жълтъка, разреден с малко вода и ги поръсете със семена.
Изпечете в средата на фурната до златисто - около 20 мин.
Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене