Измийте, почистете, претеглете 500 г къпини и пасирайте. Обелете мангото и отделете плода от костилката. Претеглете 450 г от него, накълцайте на ситно, смесете го с лимоновия сок и пасирайте.
Сложете къпините в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете 250 г от захарта и ½ от съдържанието на лимонената киселина. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Напълнете бурканчетата до половината с още горещия конфитюр. Оставете да се охлади за 15 мин.
Смесете мангото в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с останалата част от Гелфикс Екстра и прибавете към плодовете. Сложете да заври като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и лимонена киселина и разбъркайте добре. След като кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.
С готовия конфитюр от манго допълнете бурканчетата с къпинов конфитюр. Затворете ги добре, но обръщайте с капачките надолу, за да не се смесят двата слоя. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране